Ondersteuning op maat, met een grote hart voor de zorg.

Werkwijze

TrueCare biedt ondersteuning vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) of Wet Langdurige Zorg (Wlz).

  • Ik heb al een WMO of een WLZ indicatie

Heeft u al een WMO of een WLZ indicatie? Dan kunt u direct de benodigde ondersteuning bij ons aanvragen. Wij maken hierna een afspraak met u, om samen met u te kijken waar uw wensen en behoeften liggen. Hier passen wij onze ondersteuning op aan. Mocht u al eerder zorg ontvangen van een andere zorgverlener? Dan nemen wij contact op met hen. Zo wordt u minimaal belast en krijgt u de goede zorg waar u recht op heeft.

  • Ik heb nog geen WMO of een WLZ indicatie

Dat is geen probleem. Wij ondersteunen u van A tot Z, vanaf de aanvraag van een indicatie tot het bieden van de ondersteuning, indien u hier moeite mee heeft en/ of geen ondersteuning heeft vanuit uw netwerk. Wilt u ondersteuning? Neem dan contact met ons op. 

  • Werkwijze

U neemt contact met ons op wanneer u ondersteuning nodig heeft. Er wordt een afspraak met u gemaakt voor een intakegesprek. Één van onze specialisten komt bij u langs om uw situatie samen te bekijken. Wij brengen samen de benodigde ondersteuning in kaart. Mocht u nog geen indicatie hebben, helpen wij u hierbij.

De ondersteuning is van start en u ontvangt zorg vanuit TrueCare, met een vaste zorgverlener. De zorgverlener houdt rekening met uw taal, sociaal-culturele achtergrond en/of uw beperkingen. De zorgverlener heeft aandacht en tijd voor u. Binnen vier weken wordt er een zorgdossier voor u opgesteld. Aan de hand van uw doelstellingen worden er evaluatieperiodes afgesproken, om samen te kijken in hoeverre wij samen de doelstellingen behalen.

  • Zorgverleners

Wij vinden het belangrijk dat wij korte lijnen hebben met al uw andere zorgverleners. Zo kunnen wij onze ondersteuning aanbieden paralel aan uw andere behandelingen. Op deze manier geniet u van een nog betere zorg.

  • Financiering

Met een WMO of een WLZ indicatie heeft u geen kosten. Deze worden vergoedt door het zorgkantoor of de gemeente. Wel betaald u een eigen bijdrage. Hier kunt u uw eigen bijdrage berekenen.